Sales unit manager Nederland

Novoferm Nederland B.V. is fabrikant en leverancier van industriedeuren, laad en lossystemen en garagedeuren en heeft een vooraanstaande positie op de Europese markt. Zij maakt deel uit van de Japanse Sanwa Shutter Corporation, met een omzet van meer dan €. 2,5 miljard, de wereldwijd leidende producent in dit segment.

Vanuit meerdere vestigingen vinden ontwikkeling, productie en verkoop plaats binnen Nederland; via zusterbedrijven en dealerorganisaties in nagenoeg alle Europese landen vinden onze innovatieve producten een weg naar de buitenlandse klanten. Tevens staat een zeer uitgebreide serviceorganisatie klaar om de door Novoferm geleverde producten te monteren, te repareren en te onderhouden. Novoferm is ISO- en VCA-gecertificeerd.

 

Wij zijn op zoek naar een ervaren Sales unit manager Nederland

 

De organisatie
Je wordt in deze functie eindverantwoordelijk voor de divisies Woningbouw, Industrie en Customer service met respectievelijk 21, 19 en 78 medewerkers. De divisie Woningbouw (Almelo) is de schakel tussen onze (internationale productie organisaties) en de dealers. De divisies Industrie (Waardenburg) en Customer service verzorgen het gehele proces van de aanschaf van de industriële deur tot en met het onderhouden, repareren en het verrichten van service. De aansturing van de landelijk werkende Monteurs vindt vanuit Roermond plaats.


Functie
In deze functie staan leiderschap en organisatie centraal. Je bent eindverantwoordelijk voor alle commerciële en service activiteiten, doelstellingen en strategieën van Novoferm in de Nederlandse markt. Je geeft leiding aan het management team van Industrie Nederland, Woningbouw, de Marketing coördinator en de vijf Accountmanagers van de divisie Woningbouw. Het management team van Industrie en Customer service bestaat  uit 3 leden en dat van Woningbouw bestaat uit 5 leden. In totaal heb je 11 directe reports binnen de drie divisies.
Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de kwalitatieve & kwantitatieve doelstellingen. Je draagt zorg voor de continue verbetering van de kwaliteit van onze organisatie en de samenwerking tussen de verschillende disciplines. Je analyseert knelpunten in onze bedrijfsprocessen, doet voorstellen om deze processen te verbeteren en implementeert deze. Ook identificeer je afwijkingen in het proces en tref je corrigerende maatregelen. Deze hele cyclus beheers je samen met jouw direct reports.
Met je daadkracht en charisma laat je de vestigingen (kosten)efficiënt en resultaatgericht werken op basis van KPI’s. Alles binnen de richtlijnen van ‘operational excellence’ en ‘customer focus’.
Je vertaalt de strategische visie van de organisatie, welke je mee helpt op te stellen, met jouw teams in concrete plannen, doelstellingen en ambitieuze objectieven. Hierbij voeren een toekomstgerichte benadering van de markt, dienstbaar-, servicegericht- en klantgerichtheid de boventoon. Middels je resultaatgerichte aanpak, open en doelgerichte communicatie zorg je ervoor dat zowel jouw directe als indirecte reports zich verbinden aan onze strategie. 
Je rapporteert aan de Managing director die de unit Sales Unit Novoferm Nederland in zijn portefeuille heeft.


Profiel
Je hebt een HBO/WO opleiding richting Bedrijfskunde of Economie met succes afgerond. Je hebt een excellente beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en in schrift. Je hebt minimaal 5 jaar (actuele) ervaring in technisch bedrijf én in een functie waarin je voor de PNL verantwoordelijk en eindverantwoordelijk voor een grote groep medewerkers bent geweest. Je hebt dus reeds je sporen in het algeheel managen van een business unit / bedrijf reeds verdiend! Je hebt bij voorkeur kennis van de bouw in Nederland hebt een grote pre als je ervaring binnen de deurenbranche hebt.
Een excellente performance richting (toekomstige) klanten en interne optimalisatie is constant jouw doel. Je kunt processen goed doorgronden, bent verbeterings-, oplossings- en resultaatgericht ingesteld en hebt succesvol verandertrajecten geleid.  Je kunt strategieën uitwerken, maar je hebt tegelijkertijd een hands-on mentaliteit. Je bent ondernemend, beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en bent in staat om een statement te maken. Je bent een geboren coach en people manager, maar schroomt er niet voor om indien nodig op je strepen te staan en knopen met een mogelijk hoog afbreuk risico door te hakken.
Je woont bij voorkeur in de regio Eindhoven en bent bereid om door heel Nederland en wanneer noodzakelijk naar Duitsland (voornamelijk nabij de Nederlandse grens) te reizen.

 
Wat bieden wij?
Je gaat werken in een zelfstandige, zeer verantwoordelijke en uiterst uitdagende rol in een ambitieuze organisatie met een prachtig product in een competitieve markt. De functie geeft alle ruimte om met jouw invloed en inbreng groei en vernieuwing te realiseren. Wat jij doet, doet er toe! De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.
 
Geïnteresseerd?
Als je echt goed aansluit het profiel nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
Je sollicitatie en curriculum vitae kun je ter attentie van
Ilonka van der Pas (HR Manager) mailen aan Novoferm Nederland B.V.,
i.v.d.pas@novoferm.nl. Een referentieonderzoek en een assessment zullen deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

 

Bureaus: benader ons alsjeblieft niet, we doen het zelf en/of met onze vaste partners.