Intelligent Door Solutions

Distributiecentrum ALDI, Deventer

Sinds februari 2022 is het nieuwe distributiecentrum (DC) van ALDI Deventer operationeel. De bebouwing van het nieuwe DC beslaat ca. 48.000 m2 en staat op een terrein van bijna 128.000 m2. Het DC is modern en heeft complexe installaties. Deze installaties zorgen ervoor dat de koel- en vriescellen op temperatuur blijven. Het pand is ook duurzaam, alle installaties 3worden aangedreven door de 8.244 zonnepanelen op het dak en de restwarmte van de koel- en vriescellen wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen.  

Er zijn 92 dockdeuren waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld drie maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. Er worden dagelijks zo’n 75.000 dozen getransporteerd van Deventer naar de filialen in de regio. Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig.

Novoferm leverde voor dit project overheaddeuren, snelroldeuren, branddeuren, levellers, shelters en opblaasbare shelters. De samenwerking bij dit project verliep goed. Zowel Aldi als Bouwbedrijf Vrolijk, die dit pand gebouwd heeft, zijn al vele jaren trouwe klanten van Novoferm. Omdat gewerkt wordt met vaste contactpersonen kan efficiënt gewerkt worden en dit maakt het mogelijk om snel te schakelen.

Het vrieshuis is voorzien van opblaasbare shelters. Door de shelter na het aankoppelen van een vrachtwagen op te blazen wordt de ruimte tussen de vrachtwagen en de shelter afgesloten en is er geen temperatuurverlies.
  

 

PROJECTINFORMATIE

OPDRACHTGEVER
ALDI
ARCHITECT
Den Hollander
Bouwadvies & ontwerp
AANNEMER
Aannemersbedrijf Vrolijk B.V.
 
OPPERVLAKTE
48.000 m2
 
 

:

: