Ontdek de voordelen van BIM

Na registratie kun je beginnen met het configureren, selecteren en  downloaden van CAD en BIM-gegevens. Producten die nog ontbreken zullen op korte termijn beschikbaar worden gesteld in onze CAD en BIM bibliotheek. Tot die tijd kun je, als het gaat om BIM-modellen van industriedeuren, contact opnemen met de heer J. van Blitterswijk, telefoon 088 - 8888277 of per e-mail j.v.blitterswijk@novoferm.nl
Als het gaat om BIM-modellen van stalen loopdeuren kun je contact opnemen met de heer R. Veldhuis, telefoon 06 - 50 23 78 22 of per e-mail r.veldhuis@novoferm.nl

BIM-modellen van garagedeuren zijn vooralsnog niet beschikbaar.

:

Door clashes op voorhand te ontzenuwen, voorkom je problemen op de bouw 

Bij de aanschaf van producten speelt prijs natuurlijk een belangrijke rol, maar ook deskundigheid met betrekking tot het project, betrouwbaarheid van de leverancier en ervaring op eerdere projecten. 
Het werken in BIM wordt steeds belangrijker. Steeds meer bouwbedrijven modelleren gebouwen in 3D. Je bouwt het gebouw in de computer al een keer helemaal op. Teken je dingen in 2D uit, dan blijven er altijd wat afstemmingsproblemen of denkfouten in zitten. In 3D haal je alle fouten en problemen er in het engineeringstraject eigenlijk al uit. 

Het zijn vaak alleen de wat grotere partijen die ook in BIM kunnen werken. De wat kleinere onderaannemers kunnen daar vaak nog niet in mee. Novoferm is op dat gebied al heel ver. We kunnen onze producten volledig 3D in een BIM-model aanleveren. 
Veel onderaannemers stellen de 3D-modellen van de producten ter beschikking, maar onze BIM-specialist tekent ze direct in het BIM-model dat we van een aannemer hebben ontvangen. Wij weten als leverancier precies welke deur waar geplaatst moet worden en onder welke omstandigheden. Doordat wij de producten direct op de juiste plek positioneren, voorkom je een heleboel onduidelijkheden.

Voor de aannemer is deze werkwijze voordelig. Als ze het tekenwerk van hun onderaannemers in 2D aangeleverd krijgen, kost het de werkvoorbereiding en engineers veel tijd en moeite om te kijken of alles past, of alles goed op elkaar is afgestemd en of de werkvolgordes logisch zijn. Tekenwerk dat in het door hen gemaakte 3D-model wordt aangeleverd, kunnen eigenlijk één op één in hun overkoepelende model gehangen worden. Dat is voor hen dus veel minder werk en er is veel minder kans op fouten. Je ziet namelijk direct de gevolgen van de aansluitingen voor bijvoorbeeld luchtkanalen of andere installaties in het gebouw.

Als iedere onderaannemer zijn/haar  producten in BIM tekent, kom je veel clashes tegen die je van tevoren al kunt oplossen. Bijvoorbeeld door een railsysteem te verlagen, een deur te versmallen of een leiding te verleggen. Wij gaan hier dan samen over in gesprek om eventuele problemen op voorhand al te ontzenuwen. Hiermee voorkom je problemen op de bouw. Voor de opdrachtgever betekent het dat hij in een heel vroeg stadium al volledig in 3D kan zien wat hij krijgt. En of dat inderdaad is wat hij verwacht. Opdrachtgevers zijn niet altijd bouwkundig onderlegd en hebben daarom veel meer gevoel bij een 3D-model waar je bijna doorheen kunt lopen. Ze kunnen zich dan ook veel makkelijker voorstellen hoe het bouwwerk eruit komt te zien en of de deuren bijvoorbeeld groot genoeg zijn, nog voordat er een schop de grond in is gegaan.